Forum Search:
Forum.Brain-Cluster.com: Brain Cluster Technical Forum
Ultimate forum for Technical Discussions

Home » Microsoft » Windows Server » Active Directory » Mapped Drives using Group Policy Issue
Mapped Drives using Group Policy Issue [message #156747] Wed, 24 June 2009 14:58 Go to next message
Jetson  is currently offline Jetson
Messages: 2
Registered: June 2009
Junior Member
I have tried mapping drives from a Win 2008 domain on XP clients w/some
success using both a logon script and "drive maps" in a GP on the server. I
was using the "drive maps" option 1st and whenever i change the description
of the drive "shared on fileserver" to "diffname on fileserver" the display
would continue to read "shared on fileserver" in windows explorer @ the
client, after disconnecting the drive and rebooting many times I could get
the description to change. Now I'm calling a logon script and I can't get
rid of the description I used earlier w/drive maps. If I drop to dos and
type net use everything is correct. However in explorer displays are
incorrect. Please advise.
Re: Mapped Drives using Group Policy Issue [message #156751 is a reply to message #156747] Wed, 24 June 2009 16:27 Go to previous messageGo to next message
meiweb(nospam)  is currently offline meiweb(nospam)  Germany
Messages: 1307
Registered: July 2009
Senior Member
Hello Jetson,

To get you correct, you have used Group policy prefernces to map drives and
now with removing the preference the mapping still stay?

Best regards

Meinolf Weber
Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers
no rights.
** Please do NOT email, only reply to Newsgroups
** HELP us help YOU!!! http://www.blakjak.demon.co.uk/mul_crss.htm


> I have tried mapping drives from a Win 2008 domain on XP clients
> w/some success using both a logon script and "drive maps" in a GP on
> the server. I was using the "drive maps" option 1st and whenever i
> change the description of the drive "shared on fileserver" to
> "diffname on fileserver" the display would continue to read "shared on
> fileserver" in windows explorer @ the client, after disconnecting the
> drive and rebooting many times I could get the description to change.
> Now I'm calling a logon script and I can't get rid of the description
> I used earlier w/drive maps. If I drop to dos and type net use
> everything is correct. However in explorer displays are incorrect.
> Please advise.
>
Re: Mapped Drives using Group Policy Issue [message #156866 is a reply to message #156751] Thu, 25 June 2009 07:14 Go to previous message
Jetson  is currently offline Jetson
Messages: 2
Registered: June 2009
Junior Member
I used the gp preference to map drives. After changing the description using
the gp preference and not seeing the description change at the client(in
explorer) I decided to use a logon script to map the same drives with
different descriptions. However, the mapped drives are displaying(in
explorer) with the same label that I used in the gp preferences. If i drop to
dos and type "net use" i see the drives display with the correct names but
explorer displays incorrectly.

"Meinolf Weber [MVP-DS]" wrote:

> Hello Jetson,
>
> To get you correct, you have used Group policy prefernces to map drives and
> now with removing the preference the mapping still stay?
>
> Best regards
>
> Meinolf Weber
> Disclaimer: This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers
> no rights.
> ** Please do NOT email, only reply to Newsgroups
> ** HELP us help YOU!!! http://www.blakjak.demon.co.uk/mul_crss.htm
>
>
> > I have tried mapping drives from a Win 2008 domain on XP clients
> > w/some success using both a logon script and "drive maps" in a GP on
> > the server. I was using the "drive maps" option 1st and whenever i
> > change the description of the drive "shared on fileserver" to
> > "diffname on fileserver" the display would continue to read "shared on
> > fileserver" in windows explorer @ the client, after disconnecting the
> > drive and rebooting many times I could get the description to change.
> > Now I'm calling a logon script and I can't get rid of the description
> > I used earlier w/drive maps. If I drop to dos and type net use
> > everything is correct. However in explorer displays are incorrect.
> > Please advise.
> >
>
>
>
Previous Topic:Win2008 DC checklist
Next Topic:All new users have no access to "my docs"
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Oct 20 10:07:02 EDT 2017

Total time taken to generate the page: 0.03527 seconds
.:: Contact :: Home ::Sitemap::.

Powered by: FUDforum 3.0.0RC2.
Copyright ©2001-2009 FUDforum Bulletin Board Software