Forum Search:
Forum.Brain-Cluster.com: Brain Cluster Technical Forum
Ultimate forum for Technical Discussions

Home » Microsoft » Windows Server » Windows Server General Help » WINS Problem in NT4.0 Server
WINS Problem in NT4.0 Server [message #164156] Tue, 16 June 2009 13:29 Go to next message
Babu VT  is currently offline Babu VT  India
Messages: 20
Registered: August 2009
Junior Member
Hi,
I have a NT4.0 server which gives the below error when workstation service
is started.
"Error 0002: The System cannot find the file specified"

Due to this problem, the netlogon service fails to start as well.I'm unable
to browse \\localhost.. it says "Network not present or not started"

The eventlogs record the below messages,
Event ID: 3870
Source: Workstation
Description: <computer name> is not a valid computer name.

Event ID: 7023
Source: Service Control Manager
Description: The Workstation service terminated with the following
error: A duplicate name exists on the network.

This server has WINS settings configured with Primary & Secondary WINS
servers.DNS settings remain blank.The server has 2 NICs cards which are
Teamed.I did read http://support.microsoft.com/kb/197157 but I dont see any
NetBEUI entry rather I see NetBios entry there.

However, when I clear WINS settings and key in Primary DNS & Secondary DNS
IPs, the server reboots and workstation service starts.
Can you please explain me what could be the problem?
Re: WINS Problem in NT4.0 Server [message #164175 is a reply to message #164156] Wed, 17 June 2009 04:15 Go to previous messageGo to next message
Dusko Savatovic  is currently offline Dusko Savatovic  Croatia
Messages: 323
Registered: July 2009
Senior Member
Probably the server name is not a valid NetBIOS name.
For example NetBIOS name must not contain underscore character "_". This
used to be one common fault when I worked on NT4 years ago.


"Babu VT" <babuvt@hotmail.com> wrote in message
news:uJqxGgq7JHA.3592@TK2MSFTNGP02.phx.gbl...
> Hi,
> I have a NT4.0 server which gives the below error when workstation service
> is started.
> "Error 0002: The System cannot find the file specified"
>
> Due to this problem, the netlogon service fails to start as well.I'm
> unable to browse \\localhost.. it says "Network not present or not
> started"
>
> The eventlogs record the below messages,
> Event ID: 3870
> Source: Workstation
> Description: <computer name> is not a valid computer name.
>
> Event ID: 7023
> Source: Service Control Manager
> Description: The Workstation service terminated with the following
> error: A duplicate name exists on the network.
>
> This server has WINS settings configured with Primary & Secondary WINS
> servers.DNS settings remain blank.The server has 2 NICs cards which are
> Teamed.I did read http://support.microsoft.com/kb/197157 but I dont see
> any NetBEUI entry rather I see NetBios entry there.
>
> However, when I clear WINS settings and key in Primary DNS & Secondary DNS
> IPs, the server reboots and workstation service starts.
> Can you please explain me what could be the problem?
>
Re: WINS Problem in NT4.0 Server [message #164192 is a reply to message #164175] Wed, 17 June 2009 11:03 Go to previous message
Babu VT  is currently offline Babu VT  India
Messages: 20
Registered: August 2009
Junior Member
Thanks a Lot Dusko... Your solution/hint helped me to resolve the issue.

cheers
Babu

"Dusko Savatovic" <nospam.savatovic@gmail.com> wrote in message
news:edK1DPy7JHA.6136@TK2MSFTNGP03.phx.gbl...
> Probably the server name is not a valid NetBIOS name.
> For example NetBIOS name must not contain underscore character "_". This
> used to be one common fault when I worked on NT4 years ago.
>
>
> "Babu VT" <babuvt@hotmail.com> wrote in message
> news:uJqxGgq7JHA.3592@TK2MSFTNGP02.phx.gbl...
>> Hi,
>> I have a NT4.0 server which gives the below error when workstation
>> service is started.
>> "Error 0002: The System cannot find the file specified"
>>
>> Due to this problem, the netlogon service fails to start as well.I'm
>> unable to browse \\localhost.. it says "Network not present or not
>> started"
>>
>> The eventlogs record the below messages,
>> Event ID: 3870
>> Source: Workstation
>> Description: <computer name> is not a valid computer name.
>>
>> Event ID: 7023
>> Source: Service Control Manager
>> Description: The Workstation service terminated with the following
>> error: A duplicate name exists on the network.
>>
>> This server has WINS settings configured with Primary & Secondary WINS
>> servers.DNS settings remain blank.The server has 2 NICs cards which are
>> Teamed.I did read http://support.microsoft.com/kb/197157 but I dont see
>> any NetBEUI entry rather I see NetBios entry there.
>>
>> However, when I clear WINS settings and key in Primary DNS & Secondary
>> DNS IPs, the server reboots and workstation service starts.
>> Can you please explain me what could be the problem?
>>
>
Previous Topic:Re: Change NTBackup job type
Next Topic:Change NTBackup job type
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Aug 20 18:55:48 EDT 2017

Total time taken to generate the page: 0.04922 seconds
.:: Contact :: Home ::Sitemap::.

Powered by: FUDforum 3.0.0RC2.
Copyright ©2001-2009 FUDforum Bulletin Board Software