Forum Search:
Forum.Brain-Cluster.com: Brain Cluster Technical Forum
Ultimate forum for Technical Discussions

Home » Microsoft » Windows Server » Active Directory » DSGET not working on Windows 7!!
DSGET not working on Windows 7!! [message #325878] Mon, 23 November 2009 17:40 Go to next message
JayDee  is currently offline JayDee  United States
Messages: 14
Registered: October 2009
Junior Member
Hello. I installed the Windows 7 AdminPak and everything seems to work
great (all the MSC plug-ins). the DSQuery command-line tool works
great as well. But... surprisingly and weirdly, DSGET does not seem to
be working!! When I do something like...

DSQUERY computer ou=whatever,dc=company,dc=com

....I get all computers.

But when I do...

DSQUERY computer ou=whatever,dc=company,dc=com | DSGET computer -samid

....Nothing happens!! Just back to a prompt instead of listing all the
SAMs. Any ideas?

I copied the DS commands out of the windows\winsxs directory (not sure
why they were there) to another directory and ran from there. Here are
they dates:

07/13/2009 05:14 PM 64,000 dsadd.exe
07/13/2009 05:14 PM 81,408 dsget.exe
07/13/2009 05:14 PM 61,440 dsmod.exe
07/13/2009 05:14 PM 31,744 dsmove.exe
07/13/2009 05:14 PM 75,776 dsquery.exe
07/13/2009 05:14 PM 35,840 dsrm.exe

thanks!
- JayDee
Re: DSGET not working on Windows 7!! [message #326238 is a reply to message #325878] Tue, 24 November 2009 06:19 Go to previous messageGo to next message
pbbergs  is currently offline pbbergs  United States
Messages: 1024
Registered: July 2009
Senior Member
It works fine for me and I am running on Win7 with both elevated and
non-elevated permissions. My guess is there is a hidden character in your
string.


--
Paul Bergson
MVP - Directory Services
MCTS, MCT, MCSE, MCSA, Security+, BS CSci
2008, 2003, 2000 (Early Achiever), NT4
Microsoft's Thrive IT Pro of the Month - June 2009

http://www.pbbergs.com

Please no e-mails, any questions should be posted in the NewsGroup This
posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

"JayDee" <dopamine@mail.com> wrote in message
news:d60ddb40-072b-41f8-8eec-f925d8daaf96@z35g2000prh.googlegroups.com...
> Hello. I installed the Windows 7 AdminPak and everything seems to work
> great (all the MSC plug-ins). the DSQuery command-line tool works
> great as well. But... surprisingly and weirdly, DSGET does not seem to
> be working!! When I do something like...
>
> DSQUERY computer ou=whatever,dc=company,dc=com
>
> ...I get all computers.
>
> But when I do...
>
> DSQUERY computer ou=whatever,dc=company,dc=com | DSGET computer -samid
>
> ...Nothing happens!! Just back to a prompt instead of listing all the
> SAMs. Any ideas?
>
> I copied the DS commands out of the windows\winsxs directory (not sure
> why they were there) to another directory and ran from there. Here are
> they dates:
>
> 07/13/2009 05:14 PM 64,000 dsadd.exe
> 07/13/2009 05:14 PM 81,408 dsget.exe
> 07/13/2009 05:14 PM 61,440 dsmod.exe
> 07/13/2009 05:14 PM 31,744 dsmove.exe
> 07/13/2009 05:14 PM 75,776 dsquery.exe
> 07/13/2009 05:14 PM 35,840 dsrm.exe
>
> thanks!
> - JayDee
>
Re: DSGET not working on Windows 7!! [message #326622 is a reply to message #326238] Tue, 24 November 2009 13:17 Go to previous messageGo to next message
JayDee  is currently offline JayDee  United States
Messages: 14
Registered: October 2009
Junior Member
On Nov 24, 5:19 am, "Paul Bergson [MVP-DS]" <pbbergs@no_spammsn.com>
wrote:
> It works fine for me and I am running on Win7 with both elevated and
> non-elevated permissions.  My guess is there is a hidden character in your
> string.
>
> --
> Paul Bergson
> MVP - Directory Services
> MCTS, MCT, MCSE, MCSA, Security+, BS CSci
> 2008, 2003, 2000 (Early Achiever), NT4
> Microsoft's Thrive IT Pro of the Month - June 2009
>
> http://www.pbbergs.com
>
> Please no e-mails, any questions should be posted in the NewsGroup This
> posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.
>
> "JayDee" <dopam...@mail.com> wrote in message
>
> news:d60ddb40-072b-41f8-8eec-f925d8daaf96@z35g2000prh.googlegroups.com...
>
>
>
> > Hello. I installed the Windows 7 AdminPak and everything seems to work
> > great (all the MSC plug-ins). the DSQuery command-line tool works
> > great as well. But... surprisingly and weirdly, DSGET does not seem to
> > be working!! When I do something like...
>
> > DSQUERY computer ou=whatever,dc=company,dc=com
>
> > ...I get all computers.
>
> > But when I do...
>
> > DSQUERY computer ou=whatever,dc=company,dc=com | DSGET computer -samid
>
> > ...Nothing happens!! Just back to a prompt instead of listing all the
> > SAMs. Any ideas?
>
> > I copied the DS commands out of the windows\winsxs directory (not sure
> > why they were there) to another directory and ran from there. Here are
> > they dates:
>
> > 07/13/2009  05:14 PM            64,000 dsadd.exe
> > 07/13/2009  05:14 PM            81,408 dsget.exe
> > 07/13/2009  05:14 PM            61,440 dsmod.exe
> > 07/13/2009  05:14 PM            31,744 dsmove.exe
> > 07/13/2009  05:14 PM            75,776 dsquery.exe
> > 07/13/2009  05:14 PM            35,840 dsrm.exe
>
> > thanks!
> > - JayDee- Hide quoted text -
>
> - Show quoted text -

Typed the following lines fresh. You can see the result from the first
and nothing appeared after the second. No errors... nothing.

LINE1:
>dsquery computer -samid usushpifwv027$

LINE1 Result:
" CN=USUSHPIFWV027,OU=Infrastructure,OU=Servers,OU=corp,DC=abc ompany,DC=com "

LINE2:
>dsquery computer -samid usushpifwv027$ | dsget computer -samid

LINE2 Result: NONE!


Then I did a Cut-n-Paste (To rule out a hidden character as you
suggested) on a Windows 2003 server:

C:\>dsquery computer -samid usushpifwv027$ | dsget computer -samid
samid
USUSHPIFWV027$
dsget succeeded


On windows 7, all of the GUI MMC plug-ins work great and so does
DSQUERY.

- j
Re: DSGET not working on Windows 7!! [message #327215 is a reply to message #326622] Wed, 25 November 2009 06:13 Go to previous message
pbbergs  is currently offline pbbergs  United States
Messages: 1024
Registered: July 2009
Senior Member
I don't know, but it is most certainly localized. Try this on another Win7
machine.

--
Paul Bergson
MVP - Directory Services
MCTS, MCT, MCSE, MCSA, Security+, BS CSci
2008, 2003, 2000 (Early Achiever), NT4
Microsoft's Thrive IT Pro of the Month - June 2009

http://www.pbbergs.com

Please no e-mails, any questions should be posted in the NewsGroup This
posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

"JayDee" <dopamine@mail.com> wrote in message
news:ec5e64f3-d4f0-4f57-b012-9ae28c3c6d5b@y28g2000prd.googlegroups.com...
On Nov 24, 5:19 am, "Paul Bergson [MVP-DS]" <pbbergs@no_spammsn.com>
wrote:
> It works fine for me and I am running on Win7 with both elevated and
> non-elevated permissions. My guess is there is a hidden character in your
> string.
>
> --
> Paul Bergson
> MVP - Directory Services
> MCTS, MCT, MCSE, MCSA, Security+, BS CSci
> 2008, 2003, 2000 (Early Achiever), NT4
> Microsoft's Thrive IT Pro of the Month - June 2009
>
> http://www.pbbergs.com
>
> Please no e-mails, any questions should be posted in the NewsGroup This
> posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.
>
> "JayDee" <dopam...@mail.com> wrote in message
>
> news:d60ddb40-072b-41f8-8eec-f925d8daaf96@z35g2000prh.googlegroups.com...
>
>
>
> > Hello. I installed the Windows 7 AdminPak and everything seems to work
> > great (all the MSC plug-ins). the DSQuery command-line tool works
> > great as well. But... surprisingly and weirdly, DSGET does not seem to
> > be working!! When I do something like...
>
> > DSQUERY computer ou=whatever,dc=company,dc=com
>
> > ...I get all computers.
>
> > But when I do...
>
> > DSQUERY computer ou=whatever,dc=company,dc=com | DSGET computer -samid
>
> > ...Nothing happens!! Just back to a prompt instead of listing all the
> > SAMs. Any ideas?
>
> > I copied the DS commands out of the windows\winsxs directory (not sure
> > why they were there) to another directory and ran from there. Here are
> > they dates:
>
> > 07/13/2009 05:14 PM 64,000 dsadd.exe
> > 07/13/2009 05:14 PM 81,408 dsget.exe
> > 07/13/2009 05:14 PM 61,440 dsmod.exe
> > 07/13/2009 05:14 PM 31,744 dsmove.exe
> > 07/13/2009 05:14 PM 75,776 dsquery.exe
> > 07/13/2009 05:14 PM 35,840 dsrm.exe
>
> > thanks!
> > - JayDee- Hide quoted text -
>
> - Show quoted text -

Typed the following lines fresh. You can see the result from the first
and nothing appeared after the second. No errors... nothing.

LINE1:
>dsquery computer -samid usushpifwv027$

LINE1 Result:
" CN=USUSHPIFWV027,OU=Infrastructure,OU=Servers,OU=corp,DC=abc ompany,DC=com "

LINE2:
>dsquery computer -samid usushpifwv027$ | dsget computer -samid

LINE2 Result: NONE!


Then I did a Cut-n-Paste (To rule out a hidden character as you
suggested) on a Windows 2003 server:

C:\>dsquery computer -samid usushpifwv027$ | dsget computer -samid
samid
USUSHPIFWV027$
dsget succeeded


On windows 7, all of the GUI MMC plug-ins work great and so does
DSQUERY.

- j
Previous Topic:Event ID 12302
Next Topic:Default User object security
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Jan 18 20:48:24 MST 2018

Total time taken to generate the page: 0.04419 seconds
.:: Contact :: Home ::Sitemap::.

Powered by: FUDforum 3.0.0RC2.
Copyright ©2001-2009 FUDforum Bulletin Board Software